tiistai 17. maaliskuuta 2015

Laiska päivä

Moikka! 
 Tänään siis olin Martan vuokriksella Rosulla. Mentiin sinne ensin junalla ja sitten bussilla. Myöhästyttiin kerran bussista koska oltiin noh väärässä paikassa. Jouduttiin siinä venailemaan sitten puolituntia seuraavaa lähtevää bussia ja ensi kerralla osataan mennä oikeeseen paikkaan oikeaan aikaan :)
 
 Käveltiin 10min pysäkiltä tallille ja tallilla käytiin hakemassa Rosu tarhasta ja laitettiin se kuntoon. Martta ei siis voinut mennä satulalla, koska Rosun satula ei ole sille sopiva. Ja muutenkin Rosu oli kuulemma hieman nuhainen niin ei voitu kauheen rankasti ottaa. 
 
  Heti aluksi Rosu näytti todella laiskalta joten otin heti alkuun hieman eteen ratsastuksia ja isompia ympyröitä. 
 Ravissakin oli kamalan laiska ja Martta siinä sanokin, että Rosu ei oikein kuuntele pohjetta eikä raippaankaan mitään reaktiota. Sitten siinä koitettiin sytyttää jääräpäistä tammaa erinlaisilla tehtävillä. Koitettiin kaheksikko tehtäviäkin, mutta se vaan ei se siitä syttynyt, mutta ainakin se älytön punkeminen loppu. Otin hieman  puomeja mukaan ja niistä se HIEMAN syttyi. Ratsastajakin vaikutti siinä vähän väsyneeltä ja kiukkuselta. 
 Välikäyntien jälkeen YRITETTIIN nostaa käynnistä laukkaa, mutta yrittämiseksi se jäikin. Martta ei saanut alussa millään nostettua laukkaa ja sanoin aluksi että "joo sit heti raippa käyttöön jos ei pohje mene läpi" mutta ei sekään auttanut. Tajusin, että pitää muuttaa toimintatapaa. Toisella tavalla se toimi paljon paremmin. Vika oli ehkä enemmän ratsastajassa, mutta veikkaan että ensi kerralla laukat menee PAALJOOON paremmin. Sitten saatiin kumpaankin suuntaan laukat ka loppuverkattiin.
 Sitten vietiin rosu koppiin ja laitettiin sille heinät ja ruoat ja siivottiin vielä karsina. 
 Jos jollekkin tuli sielä epäselväksi niin minä siis pidin Martalle tunnin ja en usko että Martta kauheen tyytyväinen on mun opetukseen... 
 Kiitos kun jaksoit lukea! 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti